Papa: Fără credinţă în înviere, oamenii ajung la disperare

144

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre faptul că lipsa de credinţă în învierea lui Iisus îi conduce pe mulţi tineri la nihilism. De asemenea, aşteptarea morţii fără a avea speranţa vieţii eterne conduce la disperare, a mai spus suveranul pontif.

„Dacă renunţăm la Dumnezeu, dacă Îl îndepărtăm pe Christos, lumea se va prăbuşi în întuneric, iar acest întuneric se reflectă în nihilismul contemporan, în păcatele tinerilor", a declarat Papa Benedict, în Piaţa Sf. Petru, citează CNN.

Considerând negarea adevărului obiectiv drept principala problemă a secolului al XXI-lea, pontiful a subliniat influenţa mesajului creştin al lumii antice, când „religia grecilor sau a diverselor culte şi mituri păgâne nu a reuşit să facă lumină asupra misterului morţii".

„Credinţa în moartea şi învierea lui Christos reprezintă o diferenţă netă între cei care cred şi cei care nu cred sau între cei care au speranţă în momentele de cotitură ale vieţii şi cei care nu o au", a mai spus Papa Benedict.

În opinia suveranului pontif, judecata finală a lumii se va baza pe „dragostea pe care am practicat-o în viaţa noastră". De aceea, el a încurajat pelerinii la fapte de milostenie. În final, papa a făcut apel la o revenire către valorile fundamentale creştine pentru a lupta împotriva secularizării.

(Foto: Dreamstime)