Papa: Pacea mondială presupune încetarea avorturilor şi a căsătoriilor gay

161

În mesajul său anual de pace, Papa Benedict a declarat că „ceea ce face cu adevărat rău justiţiei şi păcii vine din negarea principiilor de respectare a vieţii şi de promovare a structurii naturale a căsătoriei, ca uniune între un bărbat şi o femeie,"scrie LifeSiteNews.

Papa a scos în evidenţă faptul că militanţii pro-viaţă sunt „adevăraţii pacifişti", iar cei care susţin avortul promovează „o pace falsă", deoarece oricine iubeşte pacea nu poate tolera atacurile împotriva vieţii.

„Fuga de responsabilitate, care degradează omul, şi chiar mai mult, uciderea unor fiinţe fără apărare, nevinovate, nu va fi niciodată capabilă să producă fericire sau pace," a declarat Papa.

Pe lângă principiile de respectare a vieţii, Suveranul Pontif a mai vorbit despre nevoia de a promova structura naturală a căsătoriei în faţa încercărilor de a o face egală, din punct de vedere juridic, cu alte tipuri de uniuni, radical diferite. Aceste încercări destabilizează căsătoria şi fac rău societăţii prin diminuarea rolului indispensabil pe care îl are în societate.

Conform AP, mai multe grupuri de activişti pro-gay au fost supăraţi de comentariile făcute de Papă despre căsătoriile homosexuale şi au organizat un mic protest în Piaţa Sf. Petru, în timpul discursului papal.