Papa susţine Biserica Ortodoxă Rusă împotriva Pussy Riot

111

Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat susţinerea faţă de felul în care Biserica Ortodoxă Rusă a gestionat conflictul creat în urma protestului grupului punk Pussy Riot, desfăşurat în catedrala Christos Mântuitorul, din Moscova.

„Papa Benedict XVI este solidar cu poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse în privinţa cazului de vandalism şi este şocat de reacţia mass-media, care şi-au exprimat susţinerea faţă de evenimentele din ultima vreme", se afirmă într-un comunicat de presă, apărut pe site-ul oficial al Vaticanului.

În luna septembrie, un bărbat a turnat cerneală pe o icoană din Catedrala Christos Mântuitorul, din Moscova. Cu o doar o lună înainte,alte persoane au vandalizat câteva cruci în mai multe regiuni din Rusia, în semn de protest faţă de poziţia Bisericii Ortodoxe în procesul celor trei membre ale grupului punk Pussy Riot. Cele trei fete au pătruns în februarie în cea mai mare catedrală rusă şi au cântat o rugăciune punk chiar lângă altar, prin care cereau îndepărtarea lui Putin de la putere.

Comunicatul de presă vine ca urmare a unei discuţii purtate miercuri, la Vatican, între Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, şeful departamentului de relaţii externe a BORu şi Papă, relatează Ria Novosti.