Tot mai puţini credincioşi asociază Paştele cu învierea lui Iisus

823

Mai puţin de două treimi dintre americani cred că Iisus a înviat, arată un studiu realizat cu ocazia Paştelui. Deşi procentul este într-o evidentă scădere faţă de anul trecut, credincioşii români stau mai bine la acest capitol.

În comparaţie cu anul trecut, când 77% dintre credincioşii americani erau de acord că de Paşte se sărbătoreşte învierea lui Iisus Christos, anul acesta procentul a scăzut dramatic, la doar 64%. În plus, 19% cred că această înviere nu a avut loc, un procent cu 12% mai mare decât cel de anul trecut. Restul de 17% dintre credincioşi nu ştiu ce anume se serbează de Paşte, potrivit sondajului de opinie efectuat de Rasmussen.

Şi între români există o confuzie cu privire la sărbătoarea Paştelui, deşi procentual cei care ştiu că serbează Învierea este mai mare, de 88%. Un sondaj de opinie efectuat anul trecut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a arătat că 5% dintre români cred că de Paşte se serbează nașterea lui Hristos, 1% moartea lui Hristos, 1% mielul, cozonacul și ouăle, 1% răstignirea lui Hristos, iar 2% nu stiu.