Pastori protestanţi cer permisiunea de a purta arme în biserică

50

Câţiva pastori protestanţi din Dakota de Nord solicită permisiunea de a purta arme în biserică, pentru că îi îngrijorează faptul că ar putea fi atacaţi de răufăcătorii care știu că enoriașii nu au arme asupra lor.

Acești pastori au înaintat cererea autorităţilor, deoarece consideră că locurile în care oamenii nu poartă arme sunt periculoase, iar ei se tem de răufăcătorii cu „intenţii diabolice" care ar putea ataca bisericile.Unul dintre acești pastori a afirmat că decizia de a permite liderilor religioși să poarte arme ar trebui să le aparţină acestora și nu guvernului, pentru că sunt chiar ei cei care, de multe ori, trebuie să apere drepturile Bisericii, informează noticiacristiana.com.

Încă nu există nicio lege care să clarifice această problemă, însă legislatorii evaluează cererea pastorilor. O parte din autorităţi consideră că prezenţa armelor în biserică sau în alte locuri publice, nu sporesc siguranţa, ba mai mult, poate provoca situaţii neplăcute, pentru că se pot întrebuinţa greșit sau pot fi rănite persoane nevinovate. Cu toate acestea, numărul cererilor de obţinere a permisului pentru armă a crescut constant în ultima vreme în Dakota de Nord.