Pastorul iranian condamnat la moarte a fost eliberat

240

După ce a petrecut trei ani în închisoare fiind acuzat de apostazie şi a stat neclintit în credinţă deşi putea să fie executat în urma refuzurilor repetate de a se întoarce la islam, pastorul Youcef Nadarkhani a fost în sfârşit eliberat.

Două organizaţii care au urmărit îndeaproape tot procesul şi care au surse în Iran, au declarat că în urma ultimei înfăţişări judecătoreşti de sâmbătă, pastorul a fost eliberat din închisoare şi este acasă cu familia sa.

Deşi a fost achitat de apostazie, pentru care ar fi primit pedeapsa cu moartea, pastorul a fost găsit vinovat pentru evanghelizarea musulmanilor şi condamnat la trei ani de închisoare, pe care tocmai i-a ispăşit.

„Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături prin rugăciunile lor," a declarat Nadarkhani, conform Christian Post.

Creştini din toată lumea s-au rugat pentru pastor şi mari lideri politici, printre care şi Hillary Clinton, au cerut în repetate rânduri eliberarea lui. O campanie pe Twitter realizată în acest scop a strâns mai mult de 3 milioane de oameni.