Pat Robertson vrea dezincriminarea marijuanei

54

Cei care se exprimă în favoarea legalizării consumului de marijuana au un aliat cel puţin ciudat, relatează televiziunea americană de stat, NPR.

Teleevanghelistul Pat Robertson, gazda emisiunii creştine „The 700 Club” a declarat într-un interviu acordat ziarului The New York Times că ar fi bine dacă "marijuana ar fi tratată ca alcoolul".

"Nu am folosit niciodată marijuana şi nici nu intenţionez," a mărturisit Robertson, subliniind însă că "războiul acesta împotriva drogurilor pur şi simplu nu a dat roade."

Această declaraţie este în acord cu opinia pe care Robertson a tot vehiculat-o pe diverse canale media, din 2010 încoace. Iar grupurile de militanţi pentru legalizarea consumului de "iarbă" au primit cu bucurie sprijinul lui. "Pat Robertson încă are o audienţă de milioane de oameni care îl respectă pentru ceea ce spune," a delarat Ethan Nadelmann, director executiv la Drug Policy Allience, organizaţie care militează pentru legi mai liberale privind drogurile, după cum notează Times.

Un alt element care se adaugă ecuaţiei este un rezultatul unui sondaj Gallup, făcut public la sfârşitul anului trecut, potrivit căruia, jumătate dintre americani sunt de părere că SUA ar trebui să legalizeze consumul de marijuana.