Cu o experienţă valoroasă în spate și un viitor promiţător în faţă, jucătorul de fotbal american Chris Norman i-a surprins pe fani cu decizia lui de a lăsa sportul pentru pastoraţie.

Pe 24 mai 2011, în timp ce se afla la o tabără creştină pentru sportivi, Chris Norman a privit experienţa de acolo ca inspiraţie pentru a-şi duce viaţa în cu totul altă direcţie. Fiind fotbalist la Universitatea din Michigan, el se pregătea pentru o carieră în NFL, iar în urma unei accidentări a avut şocul pe care orice om îl are atunci când se gandeşte la propriul scop în viaţă. Pentru Chris, întrebarea era: Există ceva mai important pentru mine decât fotbalul?

Presiunea acestei întrebări era datorată deciziei pe care o avea de luat odată cu reluarea activităţii sportive, deoarece urma o trecere la fotbalul profesionist unde se semnau contracte pe perioade îndelungate şi bani mulţi, condiţii care nu i-ar mai fi permis să se gândească obiectiv la aceste aspecte ale vieţii unui om.

Încă din copilărie, pe când mergea la biserică, pentru el, Iisus părea o posibilitate distantă şi nu un adevăr intim, dar toate acestea s-au schimbat când a fost invitat în tabăra care l-a ajutat să pună totul în perspectivă.

Dacă toată viaţa lui de până acum a fost despre a deveni un jucător profesionist de fotbal şi a câştiga sute de mii sau chiar milioane de dolari într-un domeniu care se apropia mai mult de showbiz decât de competiţie, văzând că acei oameni din tabăra creştină trăiesc paşnic şi fericiţi l-a făcut pe Chris Norman să realizeze că viaţa ar trebui privită din altă perspectivă.

Această decizie nu urma să fie uşoară pentru el. Avea prieteni buni care credeau în el şi chiar şi familia conta pe succesul lui viitor, iar fotbalul era motivul pentru care se pregătise atâta timp.

Un ultim impuls care l-a ghidat în direcţia finală a fost o carte pe care a deschis-o chiar în drum spre ultimul meci de fotbal jucat şi din care a înţeles foarte clar că fiecare moment trebuie trăit la maximum. Cartea se numeşte Nu-ţi irosi viaţa, este scrisă de John Piper şi a fost, alături de accidentarea care l-a pus pe gânduri şi tabăra pentru sportivi, un semn divin pe care Chris spunea că l-a citit la timp şi l-a dus pe calea cea mai apropiată de sufletul lui.

Ca o primă răsplată pentru schimbarea lui, Chris a primit o ofertă de la pastorul bisericii din Southfield, Michigan, care a auzit despre decizia lui, ofertă care include un loc de muncă în cadrul bisericii şi chiar plata studiilor necesare pentru acesta.

Sursa foto: captură YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=paMTj8nwPWE