Preşedintele Băsescu îl felicită pe Patriarhul Daniel

29

Duminică, Patriarhul Daniel a sărbătorit cinci ani de patriarhat. În aceşti ani, BOR şi-a dezvoltat serviciile, a înfiinţat noi biserici în ţară şi în străinătate, a planificat construirea Catedralei Mânturirii Neamului, dar a avut şi de înfruntat numeroase acuzaţii care au devenit scandaluri în presă.

Cu ocazia acestei zile, preşedintele Băsescu i-a transmis un mesaj de felicitări, prezentat de către consilierul de stat Eugen Tomac, la sediul Patriarhiei Române din Bucureşti. Preşedintele l-a felicitat pe Patriarh pentru „insuflarea unui nou dinamism Bisericii" şi şi-a exprimat „profunda apreciere" faţă de contribuţia bisericii păstorite de Patriarh, la „binele comun al societăţii, prin promovarea valorilor creştine şi susţinerea pe care o acordă românilor," notează Agerpres.

Preşedintele Băsescu a numit BOR „un partener" al societăţii române, care rămâne „fidelă" respectului pentru tradiţie. Referindu-se la acest parteneriat, preşedintele şi-a mărturisit încrederea într-un viitor care „ne va confirma viziunea unei societăţi demne şi solidare, în spiritul cunoaşterii şi al responsabilităţii."