Preşedintele Bis. Adventiste îndeamnă la mai multe programe medicale

59

Ted Wilson, preşedintele Bisericii Aventiste mondiale, a îndemnat membrii adventişti din întreaga lume să pună un accent mai mare pe lucrarea medicală şi pe programele de sănătate.

Mesajul lui Wilson a fost transmis în timpul unei întâlniri din cadrul Consiliului anual al Bisericii, de la Conferinţa Generală, din Silver Spring, Maryland.

Îndemnul precede o acţiune de amploare în zona metropolitană a oraşului New York, ce va avea loc la începutul anului 2013 şi care va include programe de sănătate în restaurante vegetariene, centre de sănătate şi centre de consiliere. Seria de programe va ajunge şi în 650 dintre cele mai mari oraşe ale lumii până la sfârşitul anului 2015.

Katia Reinert, director al Departamentului de Sănătate la nivelul Bisericii Adventiste din SUA, a declarat pentru site-ul Adventist News că biserica promovează de mulţi ani un stil de viaţă sănătos. „Cultura noastră se confruntă cu o criză de sănătate, iar biserica are un mesaj de transmis pentru timpurile acestea", a adăugat Rainert.