Program prelungit la confesional, înainte de Paşte

40

Preoţii din două arhidieceze canadiene au decis să-i invite pe credincioşi să îşi mărturisească păcatele, oferindu-le un program prelungit la confesional în perioada premergătoare celei mai mare sărbători creştine: Paştele.

Astfel, începând cu data de 6 martie, preoţii din Arhidieceza din Toronto şi Arhidieceza din Edmonton îşi oferă serviciile timp de 12 ore în fiecare zi, de la 8:30 la 20:30.

„Atunci când credincioşii sunt doritori să participe la spovedanie, trebuie să ne asigurăm că suntem aici pentru ei. Poate fi un prilej foarte obositor (pentru preoţi), dar este şi ceva care ne încântă foarte mult", a declarat preotul Jim Corrigan, de la Biserica St. Theresa (una dintre cele mai mari parohii din Edmonton) pentru cotidianul National Post.

Corrigan a mai declarat că, în cele mai multe biserici, există un singur preot care se ocupă permanent de spovedanie, dar în parohiile mai mari există doi sau trei preoţi care fac cu rândul pentru a nu obosi.

Momentan nu se ştie câţi credincioşi vor răspunde afirmativ invitaţiei neobişnuite a bisericilor romano-catolice, dar preoţii sunt dispuşi să repete invitaţia şi cu alte ocazii, pentru a-şi arăta deschiderea pentru slujirea credincioşilor.