Harvard spune un „nu” hotărât laptelui

679

Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea americană Harvard a transmis un mesaj foarte clar Departamentului de Agricultură (USDA), afirmând că produsele lactate sunt dăunătoare sănătăţii. În plus, Harvard a elaborat un grafic al alimentaţiei sănătoase, care încurajează consumul de cereale integrale, apă curată şi legume proaspete.

Ghidul alimentaţiei sănătoase poartă denumirea de „Healthy Eating Plate" (Farfuria alimentaţiei sănătoase) şi este un răspuns la MyPlate Guide (Ghidul Farfuria mea) elaborat de USDA.

Potrivit cercetătorilor şi nutriţioniştilor de la Harvard, „laptele creşte riscul de cancer de prostată şi, posibil, de cancer ovarian". De asemenea, cercetătorii au reafirmat şi cantitatea ridicată de grăsimi saturate din lapte. Surse alternative mai potrivite de calciu sunt salata, laptele de soia şi fasolea.

Recomandările din ghidul emis de Harvard sunt o urmare a studiilor alimentare efectuate în ultimii ani şi nu sunt influenţate de cei care fac lobby în industria alimentară, informează site-ul oficial al universităţii.