Vaticanul binecuvântează site-ul „Adoptă un cardinal”

101

Vaticanul şi-a dat vineri binecuvântarea pentru un site creat de catolicii din Germania, care se numeşte „Adoptă un cardinal".

Site-ul se vrea a fi o adevărată „mişcare de rugăciune" pentru alegerea noului papă. Cardinalii electori au fost şi ei înştiinţaţi de această acţiune, iar Vaticanul a primit site-ul cu bucurie.

„Foarte mulţi oameni au intrat pe site", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, conform Global Post.

Site-ul www.adoptacardinal.org funcţionează în felul următor: atunci când cineva intră pe site, trebuie să îşi lase mai întâi numele şi adresa de e-mail, după care sistemul alege în mod aleator un cardinal care îi este repartizat noului venit pentru ca el să se roage pentru succesul cardinalului la conclav. Site-ul îi încurajează pe utilizatori să spună o mică rugăciune înainte de înregistrare pentru a primi numele cardinalului care este cel mai potrivit pentru el.

Forma de rugăciune şi timpul alocat ei rămâne la latitudinea fiecărui utilizator. Administratorii site-ului au declarat că au primit mai mult de 350.000 de înscrieri. „Cardinalii au nevoie ca oamenii să se roage pentru ei," a declarat Ulli Heckl, unul dintre creatorii site-ului.