Proiectul 127: sute de copii adoptaţi în Colorado

7

Iacov 1:27 „Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume", a fost inspiraţia Proiectului 127 prin care pastorul Robert Gelinas plănuieşte să salveze sute de copii.

În 2007, sistemul social din Colorado avea 875 de copii de dat spre adopţie. Astăzi nu mai are niciunul. Proiectul 127 a avut grijă de asta. Pastorul Robert Gelinas a reuşit să schimbe vieţile a sute de copii crezând într-un mesaj simplu: „Este posibil ca oameni de credinţă să facă un pas în faţă şi să îşi deschidă vieţile şi inimile (spre copii) şi este posibil ca un asemenea sistem social să fie secătuit."

Gelinas merge din oraş în oraş, ducând mesajul şi exemplul său la cât mai multe biserici. Fiecare familie poate lua câte un copil, acest este crezul său. El însuşi a ajuns în prezent în Pheonix unde le spune pastorilor şi tuturor credincioşilor că el însuşi are 6 copii, dintre care cinci sunt adoptaţi şi încă mai are loc pentru unul. „Dumnezeu o să aibă grijă de restul problemelor," spune el, atunci cât oamenii îl întreabă cum reuşeşte.

Şi deşi este poate cel mai greu şi mai absurd lucru să le ceri unori oameni, pe care nici nu îi cunoşti să adopte câte un copil, mesajul a pătruns până la pastori şi dincolo de ei, iar oamenii au fost convinşi să se sacrifice pentru câteva sute de copii.