Căderea protestantismului american văzută în statistici

48

În ciuda tradiţiei pe care o are, protestantismul american pare a se confrunta cu un declin semnificativ, după cum arată cifrele deloc îmbucurătoare pentru Biserica Baptiștilor de Sud, cea mai mare denominaţiune protestantă din SUA.

Formarea celor 270 de noi biserici în ultimul an este umbrită de pierderea a 105.000 de membri și a 188.000 așa-numiţi "închinători de duminică", arată raportul anual al baptiștilor de sud, al căror număr total se ridică la 16 milioane de membri.

Cu toate acestea, la cea de-a 42-a convenţie oficială a denominaţiunii, conducătorii săi au estimat numărul actual al închinătorilor de duminică la aproape 6 milioane, totalul bisericilor active ajungând la 46.000.

Statisticile nu sunt promiţătoare nici în ceea ce privește rata botezurilor, anul 2012 fiind pentru baptiștii de sud al doilea cel mai rău an din ultimii 60, potrivit aceluiași raport.

"În timp ce ne bucurăm pentru fiecare credincios nou botezat, ne și întristăm din cauza numărului de botezuri aflat în continuă scădere", a declarat Thom S. Rainer, președinte al LifeWay Christian Resources.

Mai multe date din raportul prezentat pot fi găsite aici.