R. Warren: „În lipsa libertăţii religioase, celelalte drepturi sunt irelevante”

83

În cadrul unei conferinţe ţinute la Universitatea Georgetown, pastorul american Rick Warren a declarat că restricţiile asupra libertăţii religioase din Statele Unite sunt periculoase şi aşează celelalte drepturi garantate de constituţia americană sub umbrela irelevanţei.

Warren, cunoscut pentru megabiserica pe care o păstoreşte (Biserica Saddleback, din California), dar şi pentru eforturile pe care le-a depus în combaterea sărăciei şi a infectării cu virusul HIV, a discutat despre libertatea religioasă într-un moment în care instituţiile religioase sunt provocate să pună în practică credinţele pe care le au. Reforma în asigurările de sănătate promovată de preşedintele Barack Obama include şi obligativitatea ca instituţiile religioase să furnizeze angajatelor accesul gratuit la mijloace contraceptive.

„Dacă nu am libertatea de a crede ceea ce doresc, atunci libertatea de expresie şi libertatea presei nu sunt relevante", a declarat Warren, citat de site-ul Christian Examiner.

„Prevăd că lupta pentru păstrarea libertăţii religioase a tuturor, în toate aspectele vieţii, va deveni – cel mai probabil – mişcarea deceniului în privinţa drepturilor omului", a continuat el.