Religia nu e cauza atacurilor împotriva civililor

23

Identitatea religioasă a unei persoane sau gradul său de devoţiune spirituală au prea puţin de-a face cu părerile persoanei respective privind atacarea civililor, conform unei analize Gallup care a fost realizată în 130 de ţări cu ocazia împlinirii a 10 ani de la 9/11.

Studiul a fost realizat în ţări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia şi Africa sub-sahariană. Cei mai mulţi dintre respondenţii intervievaţi care au declarat că nu sunt de acord cu atacurile şi atentatele teroriste care vizează civili, au afirmat totodată că religia ocupă un loc important în viaţa lor.

Majoritatea respondenţilor au declarat, de asemenea, că nici atacurile militare împotriva civililor nu sunt justificate în nicio situaţie şi că sunt „inacceptabile".

Autorii studiului spun că problema atacurilor împotriva civililor nu trebuie să fie pusă exclusiv în seama religiei, respectiv că guvernele ar trebui să ia în considerare problemele sociale şi economice ale ţărilor pe care le conduc. Rezolvarea acestor probleme ar putea să fie parte a soluţiei. Dacă unii dintre cei care comit atacuri soldate cu victime în rândul civililor îşi declară adeziunea faţă de o anumită religie, acelaşi ataşament religios este constatat şi printre cei care nu sunt de acord cu astfel de atacuri.

(Foto: sudaneseonline.com)