Şcolile creştine din Anglia refuză vaccinul anti HPV

123

Aceasta este decizia pe care au luat-o părinţii copiilor din 24 de şcoli din Anglia, care au declarat că imunizarea împotriva HPV – virusul Papiloma uman,  care cauzează cancerul de col uterin – nu este necesară.

În sprijinul acestei declaraţii, părinţii afirmă că fetiţele de până în 12 ani – vârsta la care se face vaccinarea – au fost educate potrivit cu principiile creştine şi nu vor face sex înainte de căsătorie sau cu mai mulţi parteneri. Astfel, părinţii afirmă că riscul de a contracta HPV, care se transmite sexual, este foarte mic.

În plus, părinţii aduc ca argument că vaccinarea nu protejează împotriva tuturor tipurilor de HPV care pot cauza cancer de col uterin, aşadar pacienta este nevoită să continue testele citologice chiar dacă a fost vaccinată. 

Corpul profesional medical din Marea Britanie, Royal College of General Practitioners, s-a arătat îngrijorat de decizia părinţilor, în condiţiile în care în fiecare an 1.000 de femei mor din cauza cancerului de col. Totuşi, vaccinarea nu este obligatorie, aşadar medicii sunt nevoiţi să accepte că o parte a femeilor adulte şi adolescente nu vor fi imunizate.

Guvernul Marii Britanii s-a aliniat cerinţelor Uniunii Europene şi a introdus din 2008 vaccinarea fetiţelor împotriva HPV. În prezent, peste 80% dintre fetele eligibile au fost vaccinate.