Miliardarii îşi pot cumpăra nemurirea

24

Este adevărat că este vorba despre nemurirea cibernetică şi că va fi disponibilă peste 10 ani, de antreprenorul rus care face această promisiune susţine că se va ocupa personal de supravegherea procesului, contra unei sume de bani.

Deşi rusul nu a dezvăluit suma pe care o doreşte în schimbul invenţiei sale, Dimitri Itskov afirmă că 30 de oameni de ştiinţă lucrează la proiectul numit „Avatar",care presupune transferul creierului uman în corpul unui robot. Potrivit cercetătorului, realizarea unei copii robotice a corpului uman şi transferarea creierului uman într-un asemena robot sunt numai primele două etape dintr-o serie de patru inovaţii ştiinţifice.

A treia constă în transferarea personalităţii umane în acest avatar cu creier uman artificial. Creierul artificial va fi un computer în care mintea umană va fi uploadată.

A patra etapă – realizabilă după spusele lui Itskov între anii 2040 – 2045 – presupune realizarea unei holograme a avatarului existent. Holograma ar avea avantajul că poate trece prin pereţi şi obiecte şi poate călători cu viteza luminii.