Secularii sunt nemulţumiţi de lectura Bibliei la BBC

17

BBC va dedica aproape o zi întreagă lecturii din Biblie (traducerea King James), la Radio 4, cu prilejul aniversării a 400 de ani de la publicarea acestei traduceri.

Vor fi citite 28 de pasaje din Biblie, fiecare cu durata de 15 minute. Fiecare pasaj va fi lecturat de actori profesionişti şi va fi introdus de Arhiepiscopul Rowan Williams.

Biserica Angliei a salutat iniţiativa BBC, în timp ce grupuri de seculari au criticat BBC-ul pentru ceea ce ei consideră a fi un „exces". „BBC ar trebui să se adreseze tuturor, nu doar creştinilor. Aşa că, dedicarea unei întregi zile unei minorităţi, pentru că asta sunt creştinii acum, este un lucru nedrept faţă de alţi ascultători care poate că doresc să asculte altceva", a declarat Terry Sanderson, preşedintele Societăţii Seculare Naţionale.

Evenimentul dă un semnal foarte bun despre importanţa Bibliei în viaţa naţiunii britanice, a declarat Graham James, episcop de Norwich. El a vorbit despre impactul Bibliei asupra culturii, istoriei şi limbii engleze, arătând că Biblia a avut un rol important în definirea identităţii naţionale a britanicilor.

„În ultimii 400 de ani, ediţia King James a fost o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni din întreaga lume", a declarat James Catford, director executiv al Societăţii Biblice.

Aniversarea a 4 secole de la publicarea Bibliei King James reprezintă un hotar important şi de aceea BBC a considerat că este potrivit să ofere o parte importantă din programul unei zile pentru a marca acest eveniment, a declarat un purtător de cuvânt al postului BBC, conform telegraph.co.uk.