Smithsonian TV a amânat documentarul despre „Evanghelia soţiei lui Iisus"

64

Anunţată încă de acum două săptămâni şi promovată intens după publicarea descoperirii fragmentului de papirus supranumit „Evanghelia soţiei lui Iisus", difuzarea documentarului SmithsonianTV a fost amânată până la stabilirea autenticităţii relicvei.

„Ni s-a permis acces exclusiv la această descoperire încă de acum câteva luni. Programul nostru va lua, însă, în calcul, testele care urmează să fie făcute, precum şi răspunsul cercetătorilor ştiinţifici la anunţul iniţial," a explicat Tom Hayden, director general la Smithsonian Channel, pentru CNN.

Karen King a prezentat bucata de papirus de dimensiunile unei cărţi de vizită pe 18 septembrie, în cadrul unei conferinţe susţinute la Roma. De atunci, controversele au continuat, cu numeroşi teologi (între care şi nume mari de la Vatican) declarându-şi scepticismul faţă de autenticitatea documentului.

Până la concluzii însă, studiul lui King încă mai are de trecut un obstacol: evaluarea comisiei de la Harvard. Potrivit reprezentanţilor acesteia, Harvard Theological Review plănuiește să publice materialul dr. King, în ediţia din ianuarie 2013, dacă testele efectuate asupra cernelei folosite pentru papirus și a altor aspecte ale fragmentului vor fi finalizate în timp util.