Alianţa Evanghelică protestează împotriva noii Legi a Cimitirelor

114

Alianţa Evanghelică din România a înaintat un protest către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, în care contestă amendamentele pe care Patriarhia Română le-a făcut la Proiectul Legii cimitirelor, crematoriilor umane şi serviciilor funerare.

Alianţa Evanghelică a înaintat un protest către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, în care contestă amendamentele pe care Patriarhia Română le-a făcut la Proiectul Legii cimitirelor, crematoriilor umane şi serviciilor funerare.

„Ani de zile, credincioşii penticostali, baptişti sau creştini după Evnghelie au suferit, pe lângă batjocuri şi jigniri şi îngrădiri ale dreptului de a-şi îngropa în linişte, conform cu credinţa proprie, rudele şi prietenii," se arată în debutul declaraţiei semnate de Virgil Achiai, preşedintele Alianţei.

Achiai susţine că noile modificări care ar urma să fie aduse Legii cimitirelor vor prolifera interdicţia de a fi înmormântat „în conformitate cu ritualul religios al Cultului de care ai aparţinut" şi vor acorda permisiunea de înmormântare „doar dacă există în cimitir un sector corespunzător Cultului de care ai aparţinut" şi doar după semnarea unui protocol între proprietarul cimitirului şi unitatea centrală de Cult.

Protestul se încheie cu un apel la păstrarea formei iniţiale a legii. Întregul document, precum şi modificările aduse proiectului de lege pot fi vizualizate pe portalul ŞtiriCreştine.ro.