Studenta care a pus religia mai presus de frumuseţe

189

Balpreet Kaur a fost fotografiată fără voia ei, în timp ce aştepta la o coadă în aeroport. Poza a fost publicată pe site-ul Reddit la rubrica „amuzante" şi a cauzat o furtună de comentarii pe Internet.

Motivul? Tânăra care studiază să devină neurochirurg la o universitate din Statele Unite are păr facial şi ar putea, la o adică, chiar să fie confundată cu un bărbat. Motivul pentru care Kaur nu îşi tratează „problema” este unul religios, şi de neînţeles pentru cei care nu fac parte din comunitatea Sikh.

Kaur a aflat de poza de pe site şi a ţinut să sublinieze faptul că este fericită cu felul în care arată şi că mai important este caracterul decât felul în care arăţi. „Nu mă simt ruşinată de atenţia (negativă şi pozitivă) pe care am primit-o din cauza pozei pentru că asta sunt eu,…, îmi dau seama că arăt altfel decât alte femei şi oamenii câteodată sunt confuzi cu privire la sexul meu," spune Kaur, conform Daily Mail.

Deşi mulţi utilizatori i-au luat apărarea şi au calificat gestul drept „rău" şi „urât", Kaur s-a simţit totuşi nevoită să explice faptul că este botezată în credinţa sa, care presupune că întregul corp este sacru, un dar de la Divinitate (care nu are gen) şi că trebuie păstrat intact, ca supunere faţă de voinţa divină.