Teolog creştin doreşte întoarcerea la modelul bisericii primare

111

Agu Irukwu, pastorul senior al Bisericii Jesus House din Londra, a încurajat biserica să renunţe la mesajele motivaţionale din predici şi să-L aşeze din nou pe Iisus Christos în centrul predicilor şi activităţilor sale.

În plus, mesajul adresat miilor de credincioşi baptişti, uniţi pentru a celebra 4 secole de la înfiinţarea primei biserici baptiste pe teritoriul Marii Britanii, a avut în centru şi întoarcerea la modelul bisericii primare, apostolice. În opinia lui Irukwu, creştinii din biserica primară au înţeles cu adevărat „supunerea deplină faţă de Duhul Sfînt şi nu erau ruşinaţi de Evanghelie”.

Cele 2 sfaturi derivă din faptul că pastorul a condamnat dorinţa creştinilor de a-L face pe Iisus acceptabil pentru creştinii secolului 21, prin mesaje motivaţionale. Cu cât devenim mai dornici de a dilua imaginea lui Iisus, spune el, cu atât constatăm că oamenii din biserică se comportă mai degrabă ca la o întâlnire laică, decât ca în prezenţa lui Dumnezeu.

„Nu suntem chemaţi să convingem. Suntem chemaţi să declarăm şi să proclamăm. Lăsaţi Duhul Sfânt să se ocupe de convingere”, a adăugat el în discursul citat de Christian Today.