8.000 de participanţi la o conferinţă despre sfârşitul lumii

108

    Mii de persoane au participat la seminarele susţine de pastorul Phil Hotsenpiller, în California, despre perspectivele teologice asupra evenimentelor actuale şi despre legătura acestor evenimente cu „zilele finale" ale omenirii. Întâlnirile au avut loc în perioada 3-5 septembrie, conform The Christian Post.

   „Cu război în Orientul Mijlociu, cu schimbări de climă, cu suspiciuni privind testarea unor arme nucleare de către unele ţări şi manifestări numeroase ale unor dezastre naturale, mulţi oameni speculează că sfârşitul lumii este aproape", a declarat Hotsenpiller, considerat un teolog specializat în escatologie, adică în acea ramură a teologiei care studiază subiectul sfârşitului lumii şi al evenimentelor finale. „Cred că aceste speculaţii sunt corecte", a mai precizat el.

    Unul dintre punctele importante ale programului a fost interviul cu Mosab Hassan Yousef, fiul cel mare al lui Sheikh Hassan Yousef, membru fondator al grupării teroriste Hamas şi unul dintre cei mai populari lideri ai acesteia. Întâlnirea lui Mosab cu un misionar creştin, în 1999, i-a schimbat perspectiva asupra vieţii. A îmbrăţişat credinţa creştină, chiar dacă acest lucru a însemnat separarea de familie şi de prieteni. Mosab a vorbit despre credinţa sa că „iubirea de duşmani" este singura cale prin care se poate ajunge la pace în Orientul Mijlociu.

    Întâlnirea din acest an, despre timpul sfârşitului, a fost cea de-a V-a ediţie. În anii anteriori, la eveniment au participat, de fiecare dată, cca. 8.000 de persoane interesate de subiect.