Teolog de la Oxford, premiat pentru lupta împotriva cruzimii faţă de animale

28

Profesorului Andrew Linzey, teolog al Universităţii Oxford, i se va decerna premiul „Lord Erskine" din partea Societăţii Regale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (din Marea Britanie), notează ekklesia.co.uk. Este pentru prima dată când acest premiu va fi decernat unui teolog. Linzey este fondatorul şi directorul Centrului Oxford pentru etica privind animalele.

   

    „Sunt fericit să accept acest premiu în numele colegilor de la Centru care fac o lucrare de pionierat pentru conturarea unor perspective etice privind animalele", a declarat profesorul Linzey.

    Profesorul Andrew Linzey este cunoscut pentru mai multe cărţi pe care le-a publicat pe acest subiect: „Teologia animalelor" (1994), „Evanghelia animalelor" (1999), „Creaturi ale aceluiaşi Dumnezeu" (2004), „Legătura dintre abuzul împotriva animalelor şi violenţa umană" (2009).

    Societatea Regală pentru prevenirea cruzimii faţă de animale promovează grija faţă de animale, doar în anul 2009, investigând 141.280 de plângeri privind abuzuri împotriva animalelor şi salvând 135.293 de animale. Premiul pe care i-l va acorda teologului de la Oxford este numit „Lord Erskine", după numele celui care, în secolele XVIII-XIX, a militat pentru introducerea unor legi anti-cruzime.