Britanicii au publicat un ghid de supravieţuire pentru Apocalipsă

153

Deşi încă nu se cunoaşte forma pe care o va lua presupusa apocalipsă din 21 decembrie, subiectul rămâne unul dintre cele mai discutate pe internet în aceste zile şi o preocupare foarte mare a britanicilor.

Încercând să alunge temerile despre ziua fatidică, autorităţile britanice au lansat un ghid de supravieţuire ce include o serie de sfaturi amuzante şi mai puţin serioase, pentru a răspunde la o potenţială situaţie de criză.

Astfel, Brigada de Pompieri din Londra recomandă britanicilor să îşi instaleze alarme contra incendiilor, iar filiala britanică a organizaţiei Alcoolicii Anonimi îi îndeamnă pe britanici să îşi verifice automobilele, să asculte posturile locale de radio, urmărind în special buletinele meteo, şi, mai ales „să rămână concentraţi asupra drumurilor şi cu mâinile pe volan", informează Daily Mail.

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei de protecţie a animalelor The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) au declarat că, deşi animalele nu vor fi preocupate de apocalipsă, e bine ca stăpânii să petreacă cât mai mult din timpul care le-a rămas, alături de animalul lor de companie. „Luaţi-l la plimbare şi îmbrăţişaţi-l. Bucuraţi-vă de fiecare secundă petrecută alături de el, ca şi cum ar fi ultima din viaţa voastră".

Presupusa apocalipsă de pe 21 decembrie nu este nici prima, nici singura predicţie despre sfârşitul lumii ce a fost făcută în ultimii ani. Numărătoarea inversă care a dus la intrarea în noul mileniu, în anul 2000, a fost însoţită de numeroase temeri cauzate de „problema Y2K" – o problemă de natură informatică -, despre care se credea că va conduce la prăbuşirea întregului sistem informatic de pe Terra. Mai recent, pastorul american Harold Camping a prezis apocalipsa nu o dată, ci de două ori, în 2011. Însă ambele date – 21 mai şi 21 octombrie – au trecut fără a cunoaşte incidente deosebite.