Încrederea în cler a crescut cu 2 procente

12

Peste jumătate dintre respondenţii la cel mai recent sondaj de opinie Gallup au încredere în cler, potrivit evaluării pe care aceştia au făcut-o onestităţii şi standardelor etice în rândul a 22 de profesii.

Astfel, 52% dintre americani au încredere în liderii lor religioşi, un procent cu 2% mai mare decât la ultimul sondaj de opinie Gallup, din 2009. Studiul de atunci marca cel mai scăzut nivel de încredere din ultimii 32 de ani.

Nivelul de încredere al americanilor în cler a fost relativ constant de-a lungul timpului. În anul 1977, 61% dintre credincioşi erau încrezători în liderii religioşi, iar în 1985 numărul a crescut la 67%. În ultimii ani însă, încrederea a scăzut spre 50%, relatează Christianity Today.

Totuşi, americanii au mult mai multă încredere în alte profesii, precum asistenţii medicali sau farmaciştii. Trei sferturi dintre americani declară că au încredere mare sau foarte mare în asistenţi şi farmacişti.

La polul opus se află vânzătorii de maşini şi membrii Cogresului american, care au primit între 8% şi 10% din voturile de încredere.