Poliţe de asigurare pentru apocalipsă? Unii da, alţii ba

13

În timp ce letonii şi ruşii refuză cu desăvârşire să ofere poliţe de asigurare pentru apocalipsă, piaţa occidentală oferă asigurare de Armageddon pentru doar 60 de dolari.

Asiguratorii letoni au refuzat să onoreze cererea unui client de a-l asigura împotriva apocalipsei, pe motivul că un asemenea eveniment este dificil de evaluat. La fel s-a întâmplat şi în Rusia, unde asiguratorii au refuzat solicitarea unui alt client, pe motivul că, la momentul la care va avea loc sfârşitul lumii, nu va avea cine să îi ofere banii pe asigurare.

În schimb, asiguratorii americani au reuşit să pregătească zeci de oferte de care au profitat mulţi americani. O asigurare pentru Armageddon costă maxim 60 de dolari şi include protecţie împotriva răpirilor extraterestre, unui cataclism nuclear sau coliziunii Pământului cu alte planete. În plus, proprietarii unor site-uri, precum 2012supplies.com, au făcut un profit foarte bun vânzând „produse utile" în cazul sfârşitului lumii, precum măşti de gaz sau fructe uscate.

Potrivit unui sondaj de opinie recent, realizat de Agenţia Reuters în 21 de ţări, unul din şapte persoane cred că lumea se va sfârşi în timpul vieţii lor şi 10% dintre oameni consideră că sfârşitul lumii va veni în 2012.