Un cor adventist transformă Apocalipsa în… musical

16

Sub titlul-motto The Lamb Wins (Mielul învinge), artiștii adventiști Jennifer Jill Schwirzer, Delon Lawrence și Lee Givhan au reușit să reunească un cor de tineri adventiști și, împreună, au alcătuit un dublu album cu 45 de piese muzicale care pun textul ultimei cărţi din Sfânta Scriptură pe note.

 Povestea proiectului începe de la Jill Schwirzer care, în iarna anului 2009, s-a gândit să rescrie Apocalipsa, ultima carte a Bibliei, sub formă de versuri. Dorind ulterior să așeze întreaga compoziţie pe note muzicale, Schwirzer a realizat că nu are resursele necesare, așa că a apelat (surprinzător chiar și pentru ea, cum avea să mărturisească pe pagina proiectului) la doi puști rapperi, Lee și Delon, care au ajutat-o să ducă proiectul la bun sfârșit.

 Pe 18 august, cantata despre Apocalipsa, „Mielul învinge" a fost lansată în Statele Unite, fiind disponibilă pentru vânzare cu 25 de dolari.

Iată mai jos câteva mostre muzicale de pe album. Proiectul dispune și de o pagină Facebook dedicată, unde puteţi rămâne la curent cu ultimele noutăţi.