Asociaţia „Sola Scriptura” organizează o Tabără Naţională de Studiu Biblic pentru începători

322

Întâlnirea cu textul biblic poate fi intimidantă prin vastitatea universului cultural și spiritual care se deschide înaintea cititorului odată cu deschiderea Scripturii. Însă mulţi dintre cei care au citit Biblia spun că forţa acestei cărţi stă tocmai în acele aspecte care sunt cel mai dificil de înţeles. Efortul de a-i înţelege tainele, uimirea și perseverenţa cercetătorului care se apropie de Scriptură ca de un mister nu rămân niciodată nerăsplătite. Iar Asociaţia „Sola Scriptura” dorește să împartă satisfacţia studiului cu toţi cursanţii dornici să descopere Biblia într-un cadru care invită la contemplare: în natură.

În perioada 22-28 iulie, Sola Scriptura organizează Tabăra Naţională de Studiu Biblic, la Porumbacu de Sus, Făgăraș. Un timp pe care cei 110 participanţi îl pot rezerva seminarelor și dezbaterilor pe teme biblice, precum și activităţilor recreative. Tabăra de studiu se adresează cursanţilor Sola Scriptura, dar și altor începători în studiul Bibliei care își doresc să exploreze pentru prima dată textul sacru al creștinismului.

„În fiecare zi vom avea câte un invitat care va susţine o prezentare despre Biblie și va coordona unele dezbateri”, anunţau organizatorii pe site-ul asociaţiei. Perioadele de studiu vor alterna cu activităţi de relaxare constructivă: plimbare pe Transfăgărășan – Bâlea Lac, cascada Capra, Castelul de lut din Porumbacu de Sus, foc de tabără. Participanţii vor putea de asemenea să viziteze centrul istoric al Sibiului. Dimineţile vor începe pline de energie cu exerciţii fizice de înviorare, iar serile vor fi un timp pentru depănat povești. Participanţii se vor putea implica în concursuri și activităţi pe grupe (tir cu arcul, tras cu praștia, jocuri de logică și îndemânare, teste de cultură biblică și generală, modelaj în lut ș.a.).

Încă 25 de locuri mai sunt disponibile până la completarea numărului maxim de 110 cursanţi. Înscrierile se încheie pe 15 iulie. Pentru detalii și înscrieri, organizatorii și-au pus la dispoziţie datele de contact: tel. 0753 090 471, e-mail: contact@solascriptura.ro

Costul participării, de 450 lei/persoană, acoperă cazarea pentru 6 nopţi și 3 mese zilnice, în timp ce transportul va fi sponsorizat de organizatori. Copiii de până la 7 ani se bucură de gratuitate, iar costul pentru participarea copiilor de 7-14 ani este de 360 de lei. Participanţii își vor achita separat plimbările opţionale.

Programul orientativ al taberei este disponibil pe site-ul SolaScriptura.ro, iar o colecţie bogată de impresii de la participanţii ediţiilor anterioare este disponibilă pe pagina de Facebook a asociaţiei, arătând că evenimentul le-a adus bucurie cursanţilor de toate vârstele.