Manualele despre evoluţionism, tot mai cerute în home schooling

31

Deşi numărul este încă necunoscut, în Statele Unite ale Americii se observă o tendinţă tot mai pronunţată ca părinţii evanghelici care au decis să îşi educe acasă copiii (home schooling) să solicite manuale care să prezinte teoria evoluţionistă, şi nu pe cea creaţionistă.

Tendinţa a fost observată de Deborah Haarsma, preşedinte al BioLogos – o fundaţie care oferă materiale de curs autorizate pentru home schooling. Aceasta a declarat, pentru Christianity Today, că „a devenit o obişnuinţă ca părinţii creştini să nu mai dorească manuale care prezintă creaţionismul ca origine a acestui Pământ. În schimb, aceştia şi-ar dori manuale care să prezinte evoluţionismul teist sau mai multe teorii, dintre cele mai cunoscute.”

Fenomenul are două explicaţii, spun observatorii. Pe de o parte, cererea părinţilor reflectă diversitatea cunoştinţelor şi înţelegerii relatărilor din cartea Genezei, din cadrul confesiunilor evanghelice.

Pe de altă parte, unii părinţi declară că mediul academic în care se vor integra mai târziu copiii lor va fi cel mai probabil unul care să favorizeze evoluţionismul, nu creaţionismul biblic, şi este important ca elevii să cunoască toate informaţiile, astfel încât să îşi poată argumenta poziţia pro-creaţionism.