Cercetătorii susţin că au descoperit data crucificării lui Iisus

414

Oamenii de ştiinţă au făcut verificări seismice, geologice şi astrale existente în primul secol, pentru a afla ziua cea mai probabilă în care a fost răstignit Iisus Christos, informează ediţia electronică a cotidianului The Daily Mail.

Pentru aceasta, geologul Jefferson Williams şi colegii săi, de la Centrul German de Cercetare al Geologiei, au studiat mostre de sol de pe lângă plaja Ein Gedi, apropiată de Marea Moartă. Conform datelor analizate, cercetătorii au descoperi două cutremure inseminate, unul care a avut loc în anul 31 î.e.n, iar celălalt undeva în perioada 26-36 e.n.

Williams a menţionat că cel de-al doilea cutremur a avut loc în timpul când Pilat din Pont era procuror în Iudeea, ceea ce face ca acest al doilea cutremur să fie cel la care face referire Biblia, relatează site-ul Christian Post.

Potrivit cercetătorilor, este posibil ca Mântuitorul să fi fost crucificat vineri, 3 aprilie, anul 33. Evanghelia după Matei menţionează că atunci când Iisus stătea pe cruce, un cutremur puternic a zguduit zona, iar cerul s-a întunecat.