Iisus Christos, cea mai importantă figură din istorie

147

Iisus Christos a fost numit cea mai importantă persoană din istorie, conform unui sistem de ierarhizare care își bazează rezultatele pe datele furnizate de Wikipedia.

Doi cercetători au folosit populara enciclopedie pentru a crea lista „Top 10 cele mai importante figuri din istorie", prin măsurarea impactului pe care aceste persoane l-au avut asupra opiniilor oamenilor de-a lungul istoriei și cum s-a reflectat asta în paginile de Wikipedia dedicate lor.

Iisus Christos a ieșit pe primul loc, urmat de Napoleon Bonaparte și William Shakespeare, scrie Christian Post. Locul patru este ocupat de Profetul Mohamed, urmat de președinţii Abraham Lincoln și George Washington. Adolf Hitler este următorul pe listă, urmat de Alexandru cel Mare, Aristotel și președintele american Thomas Jefferson.

Profesorii Steven Skiena și Charles Ward au realizat topul printr-o analiză cantitativă a mai mult de 1.000 de figuri istorice și persoane importante. Mai mulţi observatori au remarcat lipsa femeilor din top, un fapt explicat de cercetători prin discriminare de gen care a durat secole de-a rândul.