5 falşi „Mesia” şi de ce afirmaţiile lor sunt greşite

1062

Săptămâna aceasta, doi bărbaţi au ajuns în atenţia mass-media prin afirmaţiile că ar fi Iisus Christos: australianul John Miller şi sud-africanul Moses Hlongwane. Acestora li se alătură sud-americanul José Luis de Jesús Miranda, brazilianul Inri Cristo, rusul Sergey Anatolyevitch Torop şi americanul Wayne Bent, care se află încarcerat în New Mexico. Fiind întrebat de Christian Post cu privire la cei doi, pastorul Perry Noble a explicat de ce afirmaţiile lor despre sine nu sunt congruente cu raportul biblic.

Alan John Miller

Mărturiile acestor oameni sunt greu de crezut, consideră Perry Noble. Iisus Însuşi spune în Biblie, în capitolul 24 al Evangheliei după Matei, că vor apărea „Hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; (care) vor face semne mari şi minuni".

Noble adaugă că prima dată, Iisus a venit pe pământ într-un mod umil, într-un staul. Dar când va reveni, El va veni ca un rege şi toţi îl vor vedea. „Nimeni nu se va îndoi că El este Iisus", explică Noble.

1. Australianul Alan John Miller (50 de ani), inginer IT, susţine că este Iisus Christos reîncarnat şi că soţia sa este Maria Magdalena. Miller susţine că amintirile sale din vremea lui Iisus au încpeut să apară după divorţul său, în 1997, şi de atunci a creat un site şi a deschis un canal Youtube, unde răspunde întrebărilor adepţilor săi, dar şi a curioşilor.

Miller susţine că îşi aminteşte de miracolele pe care le-a făcut, inclusiv învierea lui Lazăr, şi că îşi aminteşte că era căsătorit cu Maria Magdalena.

Cu privire la Miller, pastorul Perry Noble a declarat că o parte din ce povesteşte australianul sunt informaţii pe care oricine le cunoaşte din Biblie. Pericolul apare atunci când adepţii săi, din ce în ce mai mulţi, cred informaţii care nu apar în Biblie, precum o presupusă relaţie între Iisus şi Maria Magdalena.

Un material video cu  Miller poate fi urmărit aici.

José Luis de Jesús Miranda

2. Portoricanul José Luis de Jesús Miranda (67 de ani) nu doar consideră că este Iisus Christos, ci şi antichrist şi că este nemuritor. Acesta a înfiinţat o sectă în 1986, denumită „Growing in Grace" (trad. „Crescând în har"), care are adepţi în 35 de ţări diferite, 287 de posturi de radio şi o reţea de televiziune non-stop în limba spaniolă. Miranda le-a cerut adepţilor săi să-şi tatueze 666, ca simbol al consacrării trupurilor lor şi că să scape de Apocalipsă. Motivul pentru care Miranda se consideră antihristul este faptul că el nu se mai consideră urmaş al lui Iisus din Nazaret. El consideră că este greşit ca „învăţăturile evreieşti" ale lui Iisus să fie urmate, cele de luat în seamă fiind cele ale apostolului Pavel, cu care Jesus Miranda spune că se află în contact direct.

În plus, el declară că face lucruri mai mari decât Însuşi Iisus Christos, că învăţăturile sale sunt superioare lui Iisus şi că Biblia nu conţine învăţături bune.

Cu privire la Miranda, pastorul Noble a declarat că nimic din ceea ce face nu este asemenea lui Iisus Christos: nici mesajul, nici stilul de viaţă. Miranda primeşte sume foarte mari de bani din întreaga lume, are două ceasuri Rolex şi un salariu anual de 136.000 de euro.

Un material video cu Miranda poate fi urmărit aici.

Álvaro Theiss

3. Brazilianul Álvaro Theiss (65 de ani), autonumit Inri Cristo a devenit cunoscut în 1969 când a declarat că este Nostradamus. Doi ani mai târziu s-a răzgândit şi a declarat că este Iisus, în urma unei viziuni pe care susţine că a avut-o.

Theiss, care consideră că învierea lui Iisus este „absurdă şi aiuristică", a fost interzis în câteva ţări din cauza activităţii sale.

Brazilianul încearcă să devină popular folosind Facebook şi Youtube, unde postează coveruri după melodii Lady Gaga cu mesaje creştine. Însă Theiss nu este acceptat decât în Brazilia, unde are doar câteva sute de adepţi.

Un material video cu Theiss poate fi vizionat aici.

Sergey Anatolyevitch Torop

4. Rusul Sergey Anatolyevitch Torop (52 de ani), numit Vissarion de către adepţii săi, a început să susţină din 1991 că este reîncarnarea lui Iisus Christos. Mişcarea pe care a creat-o el se numeşte Biserica Ultimului Testament, după o carte scrisă de el, care continuă Noul Testament biblic.

Torop, care afirmă şi că nu este Dumnezeu şi este greşit ca oamenii să creadă că Iisus şi Dumnezeu au vreo legătură, are 5.000 de adepţi în întreaga lume. Mişcarea combină elemente din mai multe credinţe şi religii, precum creştinism ortodox şi budism.

Un material video cu Torop poate fi vizionat aici.

Wayne Bent

5. Americanul Wayne Bent, născut Michael Travesser, este un alt autoproclamat „Mesia", care se află în închisoare pentru a ispăşi o condamnare de 10 ani pentru contacte sexuale cu minori. Bent a început să afirme în anul 2000 că este Iisus şi era foarte popular în America. Însă după arestarea sa, mulţi adepţi au părăsit cultul şi puţinele mesaje pe care Bent le mai postează din închisoare au un impact scăzut.

Un material video cu Bent poate fi urmărit aici.