Studiu: Sexul premarital afectează relaţiile de lungă durată

2957

Relaţiile intime înainte de căsătorie afectează calitatea relaţiilor pe termen lung, atât din punct de vedere al vieţii intime, cât şi al angajamentului dintre cei doi parteneri, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea americană Cornell.

Studiul a relevat că abstinenţa la începutul unei relaţii şi până la căsătorie conduce la o relaţie sănătoasă, deoarece partenerii pot evalua mai bine compatibilitatea, angajamentul şi pot construi o intimitate emoţională înainte de cea fizică.

Astfel, femeile care au aşteptat până la căsătorie pentru a avea relaţii intime s-au declarat mai satisfăcute de relaţia pe care o au cu soţii lor, în termenii intimităţii şi a suportului emoţional, decât femeile care au ales să aibă relaţii intime la doar o lună după ce au cunoscut un bărbat.

Dintre bărbaţi, o treime dintre aceştia au declarat că au întreţinut relaţii intime după o lună de la începerea relaţiei şi 28% au aşteptat mai mult de şase luni.

În ceea ce priveşte cuplurile care coabitează, acestea au declarat că au întreţinut relaţii sexuale înainte de a avea şase luni de relaţie, iar gradul de satisfacţie resimţit a fost mai mic decât cel al cuplurilor care au ales să aştepte. Cuplurile care au practicat abstinenţa au avut un scor mai ridicat în ceea ce priveşte mulţumirea legată de intimitate, comunicare şi armonia din relaţie.