4 din 10 americani cred că trăiesc „timpul sfârșitului”

231

Un sondaj recent efectuat de Barna Group a relevat că nu mai puţin de 41% dintre adulţii americani cred că trăiesc un timp preapocaliptic, informează Christian Post.

Procentajul variază, desigur, în cadrul cultelor creștine, astfel că peste 3/4 dintre evanghelici (77%) și mai mult de jumătate dintre protestanţi (54%) sunt de acord că „lumea trăiește ‘timpul sfârșitului’ așa cum este descris de profeţiile din Biblie”.

La polul opus se află catolicii, cu 73% dintre ei spunând că timpul sfârșitului nu a sosit încă. În schimb, în segmentul catolicilor practicanţi, sociologii au descoperit că 45% susţin contrariul.

Sondajul a fost comandat de James F. Fitzgerald, producătorul seriei video „The WatchWord Bible”. Acesta s-a declarat surprins de rezultate, spunând că se aștepta ca „procentele să ajungă chiar și la 10% pentru populaţia generală și poate 30% pentru creștini în general, dacă nu mai puţin. Nu aveam cum să știu dinaintea sondajului. Însă răspunsul populaţiei în general a fost mai mare decât ce mă așteptam că vor răspunde creștinii, iar răspunsurile evanghelicilor au fost aproape dublul estimărilor mele.”

Sondajul a mai arătat și că 54% dintre americanii de culoare și 48% dintre hispanici spun că lumea se apropie de sfârșit, în timp ce doar 39% dintre albi cred acest lucru. Adulţii căsătoriţi (46% dintre ei) și părinţii ( 47% dintre aceștia) au fost mai predispuși decât media naţională să declare că ‘timpului sfârșitului’ a început.