Teologie papală: Cum trebuie trataţi homosexualii

112

Într-un interviu pentru LifeSiteNews, teologul papal Wojciech Giertych a vorbit despre nevoia de a trata persoanele cu inclinaţii homosexuale cu demnitate, spunând că doar așa le poţi spune adevărul.

Care adevăr? „Homosexualitatea este împotriva naturii umane", iar „religia trebuie să ajute oamenii să se întoarcă la integritate morală și emoţională," citează LifeSiteNews.

Vorbind despre homosexualitate, căsătoriile homosexuale și incursiunea lor în drepturile și libertăţile religioase, Giertych a caracterizat problema ca o „schimbare antropologică fundamentală, o distorsionare a umanităţii care este propusă drept ideologie, este sprijinită, finanţată și promovată de cei care au putere în mai multe ţări, simultan."

Biserica este „singura instituţie din lume care are curaj să înfrunte această ideologie," a mai adăugat el. Vorbind despre homosexuali, Giertych spune că „trebuie trataţi cu demnitate, toată lumea trebuie tratată cu demnitate, și păcătoșii trebuie trataţi cu demnitate, dar cea mai bună cale de a trata pe cineva cu demnitate este să le spui adevărul."

Pus în funcţie în 2005, de către Papa Benedict, reverendul Giertych este cel care trebuie să verifice textele pe care Papa le primește pentru discursuri, pentru acurateţea lor teologică.