China: Autorităţile efectuează descinderi pentru a stopa înmormântările cu striptease

778

Atunci când se combină cu sărăcia, lipsa de educaţie produce nu doar kitsch-ul, ci și non-valoarea. Oficialii chinezi iau atât de mult în serios acest pericol, încât au decis să intervină legal în proliferarea unui obicei pe cât de ciudat, pe atât de ușor de răspândit în China rurală: show-urile de striptease la înmormântări.

Ministerul Culturii din China a decis să efectueze razii pentru stoparea unui fenomen aflat în extindere în zonele rurale ale ţării: proliferarea show-urilor lascive în cadrul înmormântărilor.

Mulţi dintre chinezii care locuiesc la ţară consideră că o participare ridicată la o înmormântare este un simbol al onoarei pentru cel decedat, explică Time. Spectacolele erotice sunt folosite pentru a atrage cât mai mulţi oameni și a expune prosperitatea familiei.

Înmormântările sunt și o ocazie rară pentru a reuni comunităţile de la sat, adesea împrăștiate ca o consecinţă a faptului că locuitorii migrează în alte zone pentru a munci în diverse centre industriale.

În trecut, spectacolele de operă tradiţională erau la modă la înmormântări. Ulterior, acestea au fost înlocuite de proiecţii de filme. Însă în ultimele luni, mai mulţi chinezi plecaţi la muncă pe la oraș s-au plâns în social media că bocitoarele pe care le angajaseră pentru înmormântări au început să recurgă la tertipuri erotice pentru a-și lărgi și menţine publicul.

Ministerul Culturii a declarat, prin reprezentanţii săi, că „astfel de operaţiuni au produs daune industriei locale de entertainment și a corupt valorile morale“. Reprezentanţii instituţiei spun că sunt la curent cu un show de înmormântare din provincia nordică Hebei, la care au participat șase dansatoare, și de un altul în provincia estică Jiangsu, la care au participat trei dansatoare.

Oficialii au declarat că responsabilii pentru rganizarea acestor show-uri vulgare vor fi pedepsiţi. Fotografiile și clipurile video de la astfel de evenimente circulă online și arată că publicul este atât de divers, încât nu exclude nici măcar copiii.