Efort ecumenic pentru eradicarea sărăciei extreme, iniţiat de Banca Mondială

265

Banca Mondială lansează un program interreligios pentru eradicarea sărăciei extreme. Iniţiativa este proiectată să acopere o perioadă de 15 ani, urmând ca, în anul 2030, sărăcia extremă să fie eradicată.

Circa 35 de grupuri religioase din întreaga lume, încluzând aici Bread for the World, Islamic Relief International, Religious Action Center of Reform Judaism și Sojourners și-au dat mâna în vederea acestui efort de eradicare a sărăciei.

Apelul la care au răspuns creștini, evrei, musulmani, baha’i și alţii anunţă că „abordarea noastră a acestei nevoi împovărătoare trebuie să fie una integratoare, înrădăcinată în viziunile spirituale ale credinţelor noastre și construită pe o recunoaștere comună a demnităţii și a valorii intrinsece oricărei vieţi de pe acest pământ“.

Observatorii spun că este pentru prima dată în istorie când Banca Mondială a apelat la publicul și resursele grupurilor religioase pentru a combate sărăcia extremă, iar lucrul acesta se datorează faptului că misiunea este prea mare pentru a fi purtată de o singură instituţie.

„Există o convergenţă reală a acestui scop cu multe dintre angajamentele și convingerile instituţiilor și organizaţiilor religioase“, a declarat reverendul Adam Taylor, fost membru Sojourners și World Vision, actualmente responsabil de iniţiativele religioase în cadrul Băncii Mondiale.