Teroriştii Boko Haram explică DE CE atacă creştinii

551

Membrii organizaţiei teroriste Boko Haram din Nigeria au publicat o declaraţie în care explică de ce au ucis, prin atacuri cu bombă, zeci de creştini, în ultimele luni.

„Statul nigerian şi creştinii sunt duşmanii noştri," spun teroriştii în declaraţia publicată pe stie-ul OsunDefender.org. „Vom lansa atacuri asupra statului nigerian şi a structurii sale de apărare, precum şi asupra bisericilor, până când ne vom atinge scopul de a stabili un stat islamist în locul statului secular."

Boko Haram a revendicat recentele atacuri sinucigaşe de la două biserici creştine nigeriene. Atentatele s-au soldat cu şase decese şi zeci de răniţi.

„Am lansat aceste atacuri pentu a dovedi că securitatea nigeriană a greşit atunci când a pretins că suntem mai slabi acum, din cauza intervenţiilor militare," a declarat Abul Qaqa reporterilor nigerieni, citaţi de Christian Post. Bărbatul făcea referire la confruntările dintre Boko Haram şi Poliţia nigeriană, în urma cărora nu mai puţin de 19 terorişţi înarmaţi au fost ucişi.

Preşedintele nigerian Goodluck Jonathan a promis populaţiei că îi va „zdrobi" pe terorişti şi că îi va elimina din societate.

Boko Haram se traduce „Educaţia vestică este interzisă",în limba hausa vorbită în nordul Nigeriei. Numai în acest an teroriştii Boko Haram au ucis peste 300 de persoane. La sfârşitul anului trecut, grupul radicalist a bombardat mai multe biserici în ziua de Crăciun, ucigând zeci de persoane.