Trib indonezian sărbătoreşte 50 de ani de creştinism

192

Acum 50 de ani, tribul Sawi din Papua, Indonezia, era un trib format din vânători violenţi şi canibali, ostili cu celelalte triburi şi izolaţi de lume. Astăzi, 85% din membri tribului se identifică ca şi creştini, conform Pioneers-USA.

Oamenii din Papua nu au avut niciun contact istoric cu evanghelişti musulmani precum restul Indoneziei, dar creştinii evanghelici au reuşit să creeze o legătură puternică acolo.

„Acum 50 de ani am găsit 200 de canibali-vânători, care îşi ascuţeau săbiile şi se pictau cu vopsea de război," povesteşte Don Richardson, care împreună cu soţia sa şi fiul, Steve, au călătorit în 1962 în Noua Guinee, sperând să răspândească Evanghelia în tribul Sawi.

Locuind printre ei, soţii Richardson au învăţat limba, au tradus Noul Testament, au plantat o biserică şi i-au învăţat pe liderii Sawi să aibă grijă de noii creştini. Pe 28 iunie, 50 de ani mai târziu, Don şi cei trei fii ai săi s-au întors în Indonezia pentru o sărbătoare găzduită de biserica Sawi şi alte patru triburi vecine, care au fost evanghelizate de atunci.

Steve era doar un copil când a sosit prima dată printre Sawi, împreună cu părinţii săi. Şi-a petrecut 13 ani din copilărie ca parte din trib, văzând cum Biblia prinde rădăcini şi se extinde, o poveste spusă în bestseller-ul Peace Child, scris de Don Richardson.

„Am fost uimit şi încurajat de profunzimea recunoştinţei poporului Sawi, cu 50 de ani mai târziu, pentru aducerea Cuvântului printre ei şi impactul pe care l-a avut în vieţile lor," povesteşte Steven pentru CharismaNews.