Un apologet creştin compară social media cu Turnul Babel

862

Discutând despre implicaţiile social media asupra societăţii, apologetul creştin Ravi Zacharias a comparat Turnul Babel cu reţelele sociale. Acesta a subliniat că social media nu sunt rele în sine, iar tinerii ar trebui să le folosească pentru a construi o comunicare paşnică şi constructivă.

Fenomenul internet este asemenea Turnului Babel, în sensul că oamenii din diferite colţuri ale lumii sunt aduşi împreună şi comunică despre lucruri care îi interesează, explică Zacharias. Această situaţie este o trimitere la oamenii din Geneza, care au construit Turnul Babel după potop, al cărui vârf să ajungă până la cer.

„Ei doreau să fie împreună, dar deodată Biblia spune că Dumnezeu le-a încurcat limbile şi ei nu au mai putut să comunice unii cu alţii", a declarat Zacharias, citat de Christian Post. Totuşi, apologetul subliniază că un potenţial aşa de mare pe care îl are internetul trebuie folosit, cu scopuri bune sau rele.

De aceea, tinerii trebuie să folosească acest mediu şi să contruiască poduri de pace, bunăvoinţă şi comunicare. „Singurul mod de a risipi întunericul este să aprinzi lumina", a concluzionat apologetul.