Un arheolog crede că a găsit o bucată din crucea lui Iisus

337

Profesorul Gülgün Köroğlu, ce lucrează într-un sit arheologic de patru ani, a declarat că a descoperit un fragment din crucea pe care a fost răstignit Iisus Christos.

Descoperirea a avut loc în timpul excavării bisericii Balatiar, un edificiu din secolul al VII-lea din Sinop, Turcia, pe malul Marii Negre. Arheologii au găsit un cufăr vechi de 1.350 de ani ce conţine mai multe obiecte misterioase, între care şi fragmentul de cruce.

„Am găsit un obiect sacru în cufăr. Este o bucată dintr-o cruce şi credem că este o parte a crucii lui Iisus. Acest cufăr este foarte important pentru noi. Reprezintă cea mai importantă descoperire de până acum", a declarat şeful echipei de arheologi, profesorul Gulgun Koroglu, pentru Huffington Post.

Cufărul de piatră a fost dus la un laborator pentru alte teste, însă arheologii susţin că indiciile arată că a fost folosit pentru a depozita obiecte sacre de mare importanţă. În ultimii patru ani, arheologii turci au descoperit peste 1.000 de schelete, iar lucrările vor continua, ele făcând parte dintr-un proiect finanţat de către Uniunea Europeană.