A apărut primul sat gay

93

Un sat din sudul Franţei, Salleles-d'Aude, lângă Narbonne, în care s-au construit 107 case eco-friendly, iniţial pentru vânzarea lor cuplurilor heterosexuale de peste 50 de ani sau pensionari, a devenit un sat al cuplurilor homosexuale.

Primarul satului, Yves Bastié, care cu ceva timp în urmă a aprobat aceste construcţii, a rămas foarte surprins când a aflat, săptămâna aceasta, care este adevărata intenţie a coordonatorilor acestui proiect, şi anume, aceea de a face din acel loc o „oază privată" pentru persoanele homosexuale. Danny Silver, unul dintre responsabilii acestui proiect, a declarat că iniţial nu acesta era planul, dar văzând că aceste construcţii nu atrag suficienţi clienţi, firma s-a gândit să-şi schimbe strategia şi să capteze persoane din comunitatea gay, care se află în creştere în Franţa. Aşa se face că într-o singură zi, potrivit declaraţiilor lui Silver, s-au interesat mai multe persoane de aceste case decât în trei luni, notează english.ruvr.ru.

La aflarea acestei veşti, conservatorii împreună cu Biserica Romano-Catolică au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a nu mai fi promovat stilul de viaţă homosexual. Mai mult decât atât, în Franţa, este ilegală comercializarea caselor pe criterii de orientare sexuală. Însă Danny Silver a explicat că, deşi casele sunt destinate persoanelor homosexuale, cuplurile heterosexuale sunt de asemenea, binevenite.