Una dintre cele mai mari organizaţii creștine din Canada angajează non-creștini

80

Într-o schimbare de politică surprinzătoare, una dintre cele mai mari organizaţii creștine caritabile din Canada, Christian Horizons, nu va mai obliga niciun nou angajat să semneze „declaraţia de credinţă", prin care recunoaște și se supune Bibliei.

Organizaţia a anunţat, în parteneriat cu Comisia pentru Drepturi Umane Ontario (un grup care i-a dat cu succes în judecată pentru discriminarea unui angajat homosexual) că vor deschide posturile către non-creștini.

Conine Heintz a fost forţată să demisioneze din organizaţie după ce s-a angajat într-o relaţie homosexuală. Ca angajat al Christian Horizons, ea semnase o declaraţie despre stil de viaţă și moralitate în care jura să se abţină de la comportament imoral, precum pornografie, sex premarital, sex extramarital, relaţii homosexuale, ca o condiţie a angajării. Ea a dat în judecată instituţia a câștigat. În urma acestui caz Christian Horizons a renunţat la impunerea acestei declaraţii, iar acum a renunţat și la declaraţia de credinţă.

„Noile politici și proceduri nu schimbă viziunea, misiunea și valorile organizaţiei și nu afectează scopul nostru, ci întăresc rolul nostru de organizaţie creștină care ofer sprijin excelent persoanelor cu dizabilităţi și familiilor acestora din Ontario," au declarat reprezentaţi ai organizaţiei pentru Christian Post.

Și deși nu recunosc că schimbările ar avea ceva de-a face cu cazul lui Connie Heintz, Peter Sprigg, profesor la Family Research Council în Washington, D.C., este convins că organizaţia nu ar fi luat asemenea măsuri, care încalcă libertatea religioasă, dacă nu ar fi sub presiunea Comisiei pentru Drepturi Umane din Ontario.