Soldatul Manning dorește să fie considerat femeie

30

Avocaţii militarului american Bradley Manning au încercat să obţină o sentinţă mai mică pentru clientul lor pledând pentru faptul că acesta ar fi suferit de tulburări psihice provocate de o confuzie de identitate. Pe fondul acestor tulburări, Manning ar fi fost vulnerabilizat psihic și mai dispus astfel să comită fapta de care a fost acuzat. Procurorii însă nu au ţinut cont de această pledoarie, acuzându-l pe soldat că ar fi avut drept mobil al faptei dorinţa după notorietate și au cerut o sentinţă de 60 de ani în închisoare, relatează BBC. Miercuri, Manning a fost condamnat la 35 de ani de închisoare pentru dezvăluirea de informaţii secrete. 

Potrivit CNN, Manning a cerut să fie supus tratamentului hormonal pentru schimbarea sexului. El vrea să fie femeie şi să aibă numele Chelsea.

Armata americană a anunţat joi, în contextul solicitării făcute de militarul Bradley Manning, că în penitenciarele militare nu pot fi efectuate tratamente hormonale pentru schimbarea de sex, apreciind că fostul analist suferă de tulburare de identitate de gen.

Manning, în vârstă de 25 de ani urmează să fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare şi va suporta plata unor daune morale, informează Mediafax.