91 de cazuri de meningită fatală în SUA

15

Autorităţile din Statele Unite au raportat 91 de cazuri de meningită, răspândite în 9 state, ce aparent au legătură cu injectarea de steroizi contaminaţi cu o ciupercă. Şapte persoane au murit.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Michigan, unde au crescut într-o zi de la 8 la 20 şi în Virginia, unde s-au înmulţit de la 11, la 18. Cei de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA şi-au îndreptat atenţia spre reglementările companiilor producătoare de asemenea medicamente. Compania New England Compounding Center Inc a expediat 17.676 de fiole cu steroidul acetat de metilprednisolon către 76 de facilităţi în 23 de state numai în ultimele 3 luni.

Steroidul este folosit ca analgezic, de obicei pentru dureri de spate şi probabil a fost administrat la mii de pacienţi, au declarat autorităţile, conform Reuters. Compania, care a mai primit reclamaţii şi în trecut, şi-a suspendat activitatea pe durata investigaţiei şi a retras ultimele loturi de medicamente de pe piaţă din cauza unui „potenţial risc de contaminare".

Meningita este o infecţie a membranelor care acoperă creierul şi coloana vertebrală, iar pacienţii infectaţi au început să arate o serie de simptome în primele patru săptămâni de la administrarea injecţiilor.