Câştigă dreptul de a muri, dar alege viaţa

217

La o zi după ce o curte judecătorească din New York i-a dat dreptul la eutanasie, Grace Sung Eun Lee, o tânără de 28 de ani, paralizată de la gât în jos din cauza unei tumori cerebrale, s-a răzgândit.

La o zi după ce o curte judecătorescă din New York i-a dat dreptul la eutanasie, Grace Sung Eun Lee, o tânără de 28 de ani, paralizată de la gât în jos din cauza unei tumori cerebrale, s-a răzgândit.

Până la 28 de ani Lee era manager la o bancă din New York, după care a fost diagnosticată cu cancer la creier, a paralizat, iar medicii au conectat-o la aparatele care îi menţin funcţiile vitale. După un timp Lee nu a mai suportat şi a cerut să fie deconectată şi să poată să moară. Părinţii ei, creştini devotaţi de origine coreeană, s-au opus deciziei, argumentând că morfina şi calmantele care îi sunt administrate îi pot influenţa capacitatea de a decide. Astfel că fata i-a dat în judecată şi a avut câştig de cauză.

„Când cineva alege o dată şi o oră ca să moară, este suicid. Şi asta este un păcat," a declarat tatăl fetei, pastor la Biserica Creştină Coreeană din Queens, conform ABC News.

Ca urmare a deciziei instanţei, medicii urmau să o deconecteze pe Leede la aparatele, dar ea s-a răzgândit. Împreună cu avocatul său, fata a semnat un act prin care i-a cedat tatălui său orice putere de decizie asupra tratamentului medical. „Când am întrebat-o de ce face asta, mi-a spus că vrea să se împace cu Dumnezeu," a declarat avocatul David Smith, potrivit New York Daily News.