Anglia: sinuciderea asistată ar trebui să fie legală

14

Parlamentul britanic ar trebui să schimbe legea suicidului asistat pentru a permite persoanelor care sunt bolnave în fază terminală, să îşi înceteze existenţa acasă, cu ajutorul unui doctor. Aceasta este concluzia unui raport înaintat parlamentului englez.

Raportul este rezultatul unui an de investigaţii întreprinse de o comisie formată din membri cu formări profesionale variate, printre care fostul comisar al poliţiei metropolitane, un fost preşedinte al Consiliul General al Medicilor, un preot anglican, şi specialişti în dizabilităţi, boli mentale, şi îngijire socială.

Proiectul de lege propune ca cei care știu că mai au mai puţin de un an de trăit să poată să apeleze la această soluţie, dacă îndeplinesc criteriile: doi doctori independenţi sunt de acord cu diagnosticul, pacienţii cunosc tipurile de ajutor social şi medical disponibile, decizia este voluntară, sunt sănătoşi mental şi îşi pot administra singuri medicamentele.

Asistarea unui suicid rămâne un act criminal în Anglia şi Ţara Galilor, care poate fi pedepsit cu închisoarea, până la 14 ani.

Surse: The Guardian, Inagist

(Foto:AP)